Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Krediet geven

Beleggen in vastgoedfinancieringen aan ondernemers uit de regio, bijna risicoloos en met een interessant rendement. Dat is wat Kredietunie Vastgoed Oost doet! Wij helpen kredietwaardige ondernemers door het verstrekken van een vastgoedfinanciering op basis van een 1e hypothecaire zekerheid. Dit doen we door (ex)ondernemers een deel van hun vermogen in deze financiering te laten beleggen. Zo zorgen wij voor een alternatieve en veilige mogelijkheid tot meer rendement en stimuleren we de economie in onze regio. Voor elkaar en met elkaar dus!

Bent u op zoek naar meer rendement op uw vermogen? Kijk op onze website en laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op en vertellen u graag meer over onze werkwijze en mogelijkheden.

Meer rendement op uw spaargeld

Al jaren staat er een stevige druk op het rendement van obligaties en spaargelden en is het rendement laag tot negatief. Ook pensioenfondsen hebben problemen om hun dekkingsgraad vast te houden. Deze kans om meer rendement uit uw spaargeld te halen is daarom interessant voor u. Want als kredietgever bij Kredietunie Vastgoed Oost ontvangt u een rente op obligaties die fors hoger ligt dan de rente op spaarrekeningen.

Bijdragen aan het ondernemingsklimaat in Oost-Nederland

Het MKB in Nederland blijft problemen ondervinden bij het aantrekken van financiering via banken. Ondernemers lopen tegen de strenge voorwaarden aan, het proces is vaak traag en steeds meer gaat online zonder tussenkomst van adviseurs. De alternatieve financiers zoals crowdfunders kennen vaak hoge afsluitkosten en een hoge(re) rente.

De Kredietunie Vastgoed Oost biedt ondernemers een flexibel en betaalbaar alternatief. De Kredietunie verstrekt financieringen aan eigenaren van vastgoed via vermogen van (ex) ondernemers en wil zo bijdragen aan de werkgelegenheid in de regio in combinatie met de regionale ondernemersgeest.

Hoe werkt het?

Als kredietgever bij Kredietunie Vastgoed Oost koopt u obligaties voor een bedrag van minimaal € 25.000,-- of een veelvoud hiervan en stort binnen de overeengekomen termijn het geld in de kas van Kredietunie Vastgoed Oost. De eenmalige entreekosten bedragen 1% over uw inleg en u stelt uw geld voor minimaal 5 jaar ter beschikking. Op de obligaties wordt maandelijks een rente vergoed van 4% (per 1-3-2023) en na bespreking van de jaarcijfers in de Algemene Ledenvergadering wordt het resultaat van de Kredietunie verdeelt. Wij begroten een rente van 5,25% voor de komende jaren.

De Kredietunie ontvang voor alle verstrekte financieringen een recht van 1e hypotheek op het te financieren onderpand.

“De essentie van een Kredietunie is dat de leden elkaar kennen en elkaar helpen. Gemeenschapszin, persoonlijke betrokkenheid en de menselijke maat staan centraal.”

Samenwerkende Kredietunies

Wordt u onze nieuwe kredietgever?

Wilt u weten wat Kredietunie Vastgoed Oost voor u kan betekenen of heeft u een vraag? Wij komen graag met u in gesprek!

Neem contact op
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico