Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Zekerheid & rust voor mijn pensioen

02-02-2024

Als zelfstandig ondernemer in de IT-consultancy, werkzaam binnen de financiële sector, beseft Edwin zich maar al te goed de verantwoordelijkheid die komt kijken bij het regelen van zijn eigen pensioen. In een wereld waarin risico's en rendementen hand in hand gaan, is het vinden van een gebalanceerde mix cruciaal. Zijn keuze? Vastgoedobligaties bij Kredietunie Vast Oost. Hij vertelt je graag meer waarom!

door Edwin, zelfstandig ondernemer in de IT-consultancy
Scroll verder

Risicospreiding

Het beheren van een eigen pensioenpot betekent vaak ook het spreiden van risico’s om het potje zo goed mogelijk te vullen. De focus van Edwin ligt op het spreiden van investeringen op een veilige manier om zowel rendement te behalen, als zijn pensioenpot te beschermen. Aandelen zijn een meer geaccepteerde vorm van investeren, maar ze brengen ook onzekerheden met zich mee. Je kunt nooit met zekerheid zeggen hoe een aandeel zich over tien jaar zal gedragen. Dit gebrek aan zekerheid vormt voor Edwin de drijfveer om te investeren in vastgoedobligaties van Kredietunie Vastgoed Oost in combinatie met aandelen en eigen spaargeld.

Waarom Kredietunie Vastgoed Oost?

Edwin heeft bewust gekozen voor vastgoedobligaties bij Kredietunie Vastgoed Oost. Waarom? “Het is een fijne én veilige toevoeging in mijn mix. De obligaties zijn gedekt door tastbaar onderpand, namelijk vastgoed, wat een geruststellende zekerheid met zich meebrengt. In tegenstelling tot bepaalde vastgoedinvesteringen met bankleningen, zijn deze obligaties vrij van dergelijke complicaties. Waardoor je eigenlijk zeker bent dat je nooit je geld kwijt kunt raken.”, vertelt Edwin.

Pensioenregeling voor zelfstandige ondernemers

Het gebrek aan een bedrijfspensioen voor zelfstandige ondernemers in Nederland is een uitdaging op zich. Velen besteden hier pas aandacht aan wanneer ze de 50 naderen, maar Edwin is van mening dat dit erg laat is. “Als je vanaf je 50e pas aan de slag gaat met investeren in aandelen en beleggingen, dan kan je het niet nog 30 jaar voor je laten renderen. Dus, laat je adviseren, begin op tijd en bouw je eigen pensioen op!”

Zekerheid en rust voor de toekomst

Het investeren in vastgoedobligaties bij Kredietunie Vastgoed Oost is voor Edwin niet alleen een financiële keuze, maar ook een bijdrage aan ondernemingen in het oosten van het land. Maar het biedt vooral de zekerheid en rust die Edwin zoekt voor zijn pensioen. “Voor zelfstandige ondernemers, jong en oud, raad ik aan om de tijd te nemen om een gebalanceerde mix te vinden die past bij jouw risicotolerantie en financiële doelen.”, aldus Edwin.

Wordt u onze nieuwe kredietgever?

Wilt u weten wat Kredietunie Vastgoed Oost voor u kan betekenen of heeft u een vraag? Wij komen graag met u in gesprek!

Neem contact op
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico